Enorme West-Frisia delegatie naar NK Wielrennen

REGIONIEUWS – Een enorme West-Frisia delegatie meldt zich de komende dagen aan de start van het Nationaal kampioenschap op de weg. De titelstrijd in het Zeeuwse GoereeOverflakee is uitgespreid over een tweetal dagen. Vrijdagochtend geven de vrouwen de aftrap. De Mabo-Enra formatie ziet zich vertegenwoordigd door de Bovenkarspelse Nina Buijsman en Wervershoofse Tessa Neefjes. ’s Middags komen een viertal beloften aan het vertrek voor hun 161 kilometer lange koers.

Venhuizer Peter Koning verzorgt samen met Tuitjehorner Ike Groen en de Fries Harry Sweering voor West-Frisia deelname tijdens de profkoers die zaterdagochtend van start gaat. De grootste groep West-Frisianen komt ’s middags aan het vertrek in het 171 kilometers lange kampioenschap voor elites zonder contract. Zandtemmer Adne van Engelen, Nibbiker Robbert-Jan Mol en Tuitjehorner Dex Groen vormen de kopmannen van een maar liefst twaalf koppige ploeg. De opkomst van West-Frisia is duidelijk. In het verleden bracht de formatie nooit meer dan vijf renners aan het vertrek,meldt onze nieuwspartner De Andijker.

Dubbelslag Van Engelen

Een oerkreet galmde door de Haute Provence. Adne van Engelen greep zaterdag de macht in de Driedaagse Franse rittenkoers Tour de Haute Provence. Na een lange   aanval pakte de West-Frisiaan met winst in de tweede etappe ook de leiding in het algemeen klassement. Met een sterk optreden van zijn ploeg wist Van Engelen het kleinood ook zondag nipt te behouden. Met een verschil van slechts 2 seconden hield hij zijn naaste concurrent, de Brit Ryan Reilly achter zich en nam hij de gele leiderstrui huiswaarts.

Buijsman twee in Kieldracht

Nina Buijsman toonde zondag aan klaar te zijn voor het nationaal Kampioenschap op de weg dat komende vrijdag in Goeree Overflakkee plaatsvindt. De 19 jarige Bovenkarspelse snelde zondag naar de tweede stek in het Belgische Kieldracht. De West-Frisia-renster moest in de sprint van een kopgroep van elf enkel de Belgische Ellen van Loy voor laten gaan. Van Loy is een bekende naam. De renster van Telenet Fidea behoort tot de Belgische veldrijderstop.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.