Medemblik Actueel.

Politiek

CDA: Geef de Dijk in Medemblik haar examenklas HAVO.

MEDEMBLIK – Els van den Bosch van het CDA in de gemeente Medemblik kreeg een tijdje geleden een vraag van ouders van wie de kinderen op De Dijk in Medemblik zitten waarom deze na het derde jaar van school af moeten om dan in Hoorn of Wieringerwerf de laatste 2 jaar van de HAVO te kunnen volgen.

Lees ook: Havo-leerlingen de Dijk willen examens doen in Medemblik

Els van den Bosch vind het teleurstellend dat dit niet mogelijk is op De Dijk en dat zij daar absoluut niet de enige in is. Zij zegt: ,, Hoewel ik het bijzonder plezierig wonen vind in onze gemeente, verbaast het mij dat de mogelijkheden voor voortgezet onderwijs beperkt zijn in een gemeente van 43.000 inwoners.”

Ze gaat verder door te zeggen dat weliswaar in de regio West-Friesland dankzij SeedValley en de Provincie Noord-Holland op universitair niveau een bijzondere leerstoel is opgericht die zich richt op het opleiden van nieuwe generatie onderzoekers voor de groene sector.

Lees ook: Scholengemeenschap Wiringherlant vaart wel bij komst Havo-scholieren uit Medemblik

,, Maar binnen onze gemeentegrenzen kunnen onze jonge inwoners wel de Mavo afronden, maar moeten voortijdig de Havo verlaten en dit elders afmaken,” zegt Els van den Bosch. Zij wijst dat ondanks de politiek in Medemblik en zeker het CDA groot voorstander zijn van een volledige Havo-opleiding op De Dijk in Medemblik de politiek hier niet over gaat. ,, wij moeten volharden in het ventileren van onze wens om een volledige Havo-opleiding te creëeren in de gemeente Medemblik,” zegt Els van den Bosch.

Reageren via facebook