13.2 C
Medemblik
23 september 2020 01:33
Medemblik Actueel.

seniorenwoningen medemblik

93,9 miljoen voor nieuwe huurwoningen Medemblik

MEDEMBLIK – De bestedingsruimte van de woningcorporaties in Medemblik is 93,9 miljoen. Dat heeft minister Blok deze week bekend gemaakt. Naar aanleiding van dat bericht heeft GemeenteBelangen schriftelijke vragen aan het college gesteld.

Er is dus ruimte in de gemeente Medemblik om voor 93,9 miljoen aan nieuwe huurwoningen te bouwen of voor 62,5 miljoen aan woningverbetering te investeren (bijvoorbeeld in het kader van duurzaamheid). Ook kunnen de lasten van huurders fors verlaagd worden (1,9 miljoen).

De Woonschakel kan 75 mln. aan nieuwbouw uitgeven, Wooncompagnie 12 mln. en Stichting Het Grootslag 5,8 mln.

Fractievoorzitter Luiten Plekker: ‘We willen graag van het college weten of zij inmiddels ook van deze ruimte op de hoogte zijn. Wij willen ook van het college weten wat zij gaan doen om de woningcorporaties aan te sporen om deze bestedingsruimte ook daadwerkelijk in te gaan zetten. Uiteraard begrijpen we dat de corporaties ook voldoende buffers moeten houden en dat niet alle bestedingsruimte direct geïnvesteerd kan en moet worden.’

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?