Medemblik Actueel.

Algemeen

68% leerlingen groep 8 Koggeschip naar speciaal of praktijk onderwijs.

MEDEMBLIK – Van de vier basisscholen in Medemblik zijn van de groep 8 leerlingen van het Koggenschip in het leerjaar 2014/2015 uigestroomd naar het speciaal-, praktijk- of kader- onderwijs.

Er kan verschil betaan tussen het middelbareschool niveau op basis van de Cito score en deze werkelijke uitstroom naar bijvoorbeeld het VMBO, de HAVO of het VWO. De schoolkeuze wordt namelijk in de eerste plaats bepaald door het advies van de leerkracht. Het resultaat op de Cito-toets staat op de tweede plaats.

citoscoreKijken we naar de gehele gemeente Medemblik en de scores gehaald met de citotoets dan zien wij dat De Schelp uit Wervershoof er als beste uitkomt met een score van 537 punten, vlak daarachter met 534 punten staat RK St. Jozef uit Zwaagdijk-Oost en de St. Hieronymus uit Wognum staat op plaats 3. Het kaartje hier links laat niet alle scholen zien, Enkel de scholen waarvan de Citoscore bekend is wordt getoond.

Het aantal scholieren op de basissschool in gemeente Medemblik is in de periode van 2001 tot 2015 zeer sterk gestegen. In 2001 zaten er 774 kinderen op de basisschool in de gemeente Medemblik. In 2015 waren dat er 3194 meer: 3968 scholieren. Over de hele meet periode waren er gemiddeld 2232 leerlingen, het laagste aantal scholieren was 774 en het maximum aantal basisschool leerlingen was 4309.(bron: Allecijfers.nl)

Uit cijfers van de onderwijsinspectie komt naar voren dat binnen de gemeente Medemblik geen zwakke scholen zijn.

 

 

Reageren via facebook