17.1 C
Medemblik
23 mei 2020 21:52
Medemblik Actueel.

Medemblik staat afwijking stadhuis Medemblik toe, VVD is boos

MEDEMBLIK – De VVD is niet gerust over de gang van zaken bij de ontwikkeling van het voormalige stadhuis in Medemblik. Op diverse onderdelen wil de gemeente afwijken van het oorspronkelijke prijswinnende ontwerp. 

Zo verdwijnt de eis dat er een winkel met groot vloeroppervlak zal worden gevestigd: slechts de mogelijkheid voor kleine winkels of bedrijfsruimten blijft bestaan. Ook zijn een aantal wijzigingen aangebracht in de grenzen van de bebouwing. Daarom is onduidelijk of de tent van Rondom nog wel kan blijven staan op deze locatie tijdens het jaarlijkse Draverij-weekend. De fractie stelt schriftelijke vragen aan de wethouder.

Lees ook: Projectontwikkelaar Medemblik aan Zee moet plannen aanpassen

VVD-fractievoorzitter Mark Raat: ‘Het is ons vooralsnog een raadsel waarom sommige eisen van tafel zijn geveegd. Veel mensen hebben op het prijswinnende ontwerp gestemd omdat er onder meer een grote publiekstrekker in het plan was opgenomen. Als dat niet doorgaat kan de wethouder zich niet zomaar verweren door te blijven zeggen dat  de meeste inwoners zelf dit plan kozen. De winkeliers, de stadsraad en vele Medemblikkers roepen al jaren dat een publiekstrekker op die locatie een noodzakelijke impuls zal geven aan de gehele Nieuwstraat. Vooral voor het laatste stuk tussen het stadhuis en de Breedstraat is dat essentieel.’

De VVD heeft dit een aantal jaren terug ook uitgesproken als een van de belangrijkste voorwaarden van de aanbesteding. Ook de tent van Rondom moest daar kunnen blijven staan. Raat: ‘Het is onduidelijk of dit in het nieuwe plan wel zo is: daar verwachten we snel een antwoord op. Verder willen we weten of er wel genoeg parkeerplaatsen overblijven en of je wel na de aanbesteding met terugwerkende kracht de eisen kan veranderen.’

Naar aanleiding van de beantwoording op de schriftelijke vragen zal de VVD vervolgstappen afwegen. 

Reageren via facebook