Medemblik Actueel.

Leerlingen Kuyperschool Andijk ontwerpen ‘nieuw Sorghvliet’

ANDIJK – Begin juni is de Kuyperschool benaderd door Harry Mars met de vraag of hij met de leerlingen van de bovenbouw een workshop kon houden rond het thema ‘Ontwerpen nieuw Sorghvliet’.  Deze workshop zou gegeven worden voorafgaand aan het grote ontwerpfestival ‘Toekomst voor jong en oud in Andijk Centrum’ op 24 juni in Andijk. 

De Kuyperschool werd met name hiervoor gevraagd vanwege de goede band die de school heeft met huize Sorghvliet.  ,,We zijn praktisch buren, en de uitwisselingen die plaatsvinden tussen jong en oud betekenen voor alle partijen veel. Behalve dat er veel geleerd wordt door beide groepen, is met name het sociaal emotionele aspect heel belangrijk. Ouderen genieten zichtbaar van de kinderen, en de kinderen luisteren ademloos naar de (levens)verhalen van de oudere mensen,” zegt Janneke Ginjaar van de Kuyperschool.

Kinderen kunnen enorm creatief denken en gingen vrijdagochtend 17 juni enthousiast aan het werk om plannen te ontwerpen hoe zij de toekomst zien van het woongebied rondom Sorgvliet. We  vinden het  erg fijn dat meneer Mars de leerlingen van de Kuyperschool als partij serieus neemt en de ideeën van de kinderen heeft willen verzamelen. 

Reageren via facebook