25.2 C
Medemblik
11 augustus 2020 01:59
Medemblik Actueel.

Strandvogels stratentoernooi enorm succes

ONDERDIJK – Tijdens deze editie niet alleen het toernooi voor de senioren, maar ook voor de jeugd. Alle senioren op het grote kunstgrasveld, de jeugd op het panna-veld. Door de onwijze aanmeldingen en het besluit om het bewust op 1 veld te houden i.v.m. de sfeer waren we genoodzaakt om de eerste wedstrijden al om 09:00 te laten beginnen.

Dit jaar ook een andere indeling qua poules. 3 grote poules die zoveel mogelijk ingedeeld zijn op sterkte. Een A en B-poule die uit mannen teams bestonden, een C-poule met vrouwenteams/gemengde teams. De vraag bij de A-poule was natuurlijk: Lukt het SV De Bijlmernegers opnieuw om de titel te pakken, of gaat dit jaar een andere ploeg er met de titel vandoor? Zoals elk jaar deden de standaard teams als FC Lakeman, FC Weel United en OFC Binas ’03 weer mee. Maar ook enkele nieuwe teams deden mee zoals De Hengels en Visser Oostwoud. De Polderboys waren na enkele jaren afwezigheid weer aanwezig.

In de C-poule was het opnieuw FC Medemblik die vooraf topfavoriet was. Met een 100% score maakten de meiden dit ook meer dan waar. In de B-poule was het team van sponsor Perry Visser de terechte winnaar. Anskiet FC van aanvoerder Per Groen kon in het begin nog goed tegenstand geven, maar uiteindelijk was het Visser Oostwoud dat zich het beste team voor minimaal een jaar mag noemen van de B-poule. In de A-poule was het vanaf het begin tot het einde heel erg spannend en waren er meerdere teams aan elkaar gewaagd.

De weg voor S.V. de Bijlmernegers verliep veel moeizamer dan andere jaren. Een gelijkspel tegen team Multilul en een zeer moeizame overwinning tegen het team van Paul Grooteman. Het jeugdige team van o.a. eerste elftalspeler Tim Broersen presteerde in het begin ook sterk. Met een overwinning op o.a. OFC Binas ’03 ging deze jonge formatie ook meedoen voor een plek in de finale. De grootste verrassing in de A-poule was de overwinning van OFC Binas ‘03 op het sterke Groot Nieuweboer van coach Peter Ruiter.

Met nog een paar wedstrijden te gaan was het duidelijk dat er 3 ploegen waren die nog kans maakten op een plek bij de beste 2: FC Luwe Barst, SV de Bijlmernegers en Groot Nieuweboer. Doordat de Bijlmernegers het team van aanvoerder Mitch Hofland op een gelijkspel wisten te houden was de finale uiteindelijk als volgt: Groot Nieuweboer – SV De Bijlmernegers. Voor het 4e jaar op rij in de finale, toch een zeer knappe prestatie van de Bijlmernegers. In deze finale was het uiteindelijk het team van Peter Ruiter die met een 4-2 overwinning de beker na 4 jaar over mocht nemen van het team van Brian Broedersz.

Bij de jeugd werd er ook gestreden om de titel. De meiden en de jongens apart. De jongens van de Onderdijk kant lieten zien over het meeste kwaliteit te bezitten van het gehele dorp. Onderdijk 1 ging er met de 2e plaats vandoor terwijl Onderdijk 2 de titel binnen haalde. Bij de meiden ging het team Onderdijk Noord van o.a. Femke Lakeman er met de titel vandoor. Na afloop van de dag nog enkele uurtjes gezellig gezeten onder de muzikale klanken van DJ/zanger Gerard Stokman. Tot slot nog een groot dankwoord aan alle vrijwilligers die deze dag weer mede mogelijk hebben gemaakt. Scheidsrechters, kantinevrijwilligers en alle andere helpende handen, echt top!!

Allen bedankt voor deze mooie dag, en tot volgend jaar!!

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?