Medemblik Actueel.

Algemeen

Bij de Primera in Andijk zijn ze het meer dan zat

Andijk – Bij de Primera aan de Middenweg in Andijk is weer eens ingebroken. Het is al de vierde keer in een jaar tijd dat de winkel het doelwit is van inbrekers. “Moeten we weer al die troep voor niks opruimen.”

De daders drongen het pand binnen door met twee stenen een ruit in te gooien, schrijft mediapartner WEEFF. Bij eerdere inbraken dit jaar gingen de daders op dezelfde wijze te werk. “Het is nou wel mooi geweest”, vertelt winkelmedewerker Renske Bönker. 

Er is veel schade aangericht in de Primera, maar volgens de politie zijn de inbrekers er zonder buit vandoor gegaan. “Ik heb ook geen idee wat ze komen doen want alles zit achter slot en grendel.” Primera had namelijk na de vorige inbraken al maatregelen genomen door geen sigaretten en andere rookwaren meer op te slaan, om dieven te ontmoedigen. Ooggetuigen zagen de twee daders er met de fiets vandoor gaan. “Dan zijn het dus mensen hier uit de buurt. Je let daarom nu toch meer op in de winkel. Je wordt achterdochtig”, vertelt Bönker. 

De vierde inbraak in korte tijd kan zomaar vervelende consequenties hebben. De verzekeringsmaatschappij dringt namelijk aan om strengere veiligheidsmaatregelen. “Het is een kleine winkel, in een klein dorp. Dus als dat duizenden euro’s kost moet je jezelf afvragen: moet je nog wel doorgaan, brengt het dit nog wel op.”

Na de inbraak bleven twee stenen achter waarmee de ruit werd ingegooid. De politie roept mensen met meer informatie over de inbraak op zich te melden. Ook mensen die de keien herkennen, bijvoorbeeld uit de tuin, wordt verzocht zich te melden. 

Reageren via facebook