Wervershoof – Op 14 april neemt Robbert-Jan Van Rooijen u mee op een reis van Café Van Rooijen tot Van Rooijen Wijnimport. Bij zijn verhaal hoort een wijnproeverij. Gecombineerd met heerlijke hapjes belooft het een culinair OVW café te worden. Ook niet-leden zijn van harte welkom.
Café Van Rooijen in de Hoek. Menig 30-plusser uit de regio herinnert het zich. Door omstandigheden ruilde Robbert-Jan van Rooijen het uitgaanscentrum in voor de dankbare rol van huisman. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en in 2007 nam hij de wijnimport van de familie Peerdeman over. Kort erna voegde hij er kookstudio WFO aan toe.
Als horecakenner en vinoloog combineert Robbert-Jan kennis, service en kwaliteit. ‘Door klein te blijven en bewuste keuzes te maken kennen we de consument en de behoefte. Ons kleinschalige karakter zorgt voor optimale betrokkenheid.’
Import, proeverijen en advies
Van Rooijen is een belangrijke speler binnen de markt in groot West-Friesland. Hij levert zo’n 320 wijnen uit 13 landen aan meer dan 75 horeca- bedrijven en particulieren. Van het café op de hoek tot sterrenniveau. Op de klantenlijst staan onder andere ’t Fortuin, hèt Café van Wervershoof, Meijers, Locals, Bantam, de Paus en café Brakeboer. Robbert-Jan is leverancier, maar deelt daarnaast zijn wijnkennis met het horecapersoneel zodat zij ook hun gasten weer goed kunnen adviseren.
Kookworkshops
Naast de wijnimport blijft de kookstudio een welkome aanvulling voor het bedrijf. Chef-kok Ron Brandsen begeleidt de kookworkshops. Vanuit zijn ervaring bij onder andere de Amsterdam Arena, hotel ‘l Europe en de Nadorst, is hij een uitstekend culinair coach. De workshops worden desgewenst ook in het Engels gegeven. Bedrijven binnen de zaadindustrie maken daar graag gebruik van. ‘Zij hebben regelmatig gasten uit het buitenland op werkbezoek. Bij ons leren ze koken met de ingrediënten die groeien uit de zaden die ze aankopen.’
Toekomstplannen
Van Rooijen blijft inspelen op de trends. Biologische wijnen, een kookcursus van circa 8 avonden, plannen genoeg. ‘Onze missie blijft het behagen van de smaakpapillen met wijnen en spijzen.’
Komt u ook fijn- en wijn proeven op 14 april?
Iedereen, ook niet-leden, is welkom vanaf 18.00 uur in ’t Fortuin aan de Dorpsstraat 190 te Wervershoof. Naast de presentatie is er volop ruimte voor vrij netwerken en kunt u genieten van het buffet en de wijnproeverij. Graag tot ziens!
Café Restaurant ’t Fortuin, Dorpsstraat 190, 1693 AK Wervershoof
Voor meer informatie: www.ovw.nl
Reageer