Andijk – Op donderdag 7 januari is Restaurant Meijer’s omgedoopt tot Restaurant Het Kerkje. Luc van der Vegt en Monique Bos hebben het restaurant overgenomen van de familie Meijers en realiseren nu een lang gekoesterde droom.
Liefde voor koken
Luc en Monique zijn beide geboren en getogen in Enkhuizen. De liefde voor het koken ontstond bij Luc op de Middelbare school en na zijn opleiding tot kok is Luc begonnen bij Het Damhotel in Edam. “Hier heb ik vier jaar als souschef gewerkt en daarna acht jaar als chef-kok bij De Admiraal in Enkhuizen. De jaren daarna heb ik nog bij verscheidene restaurants gewerkt zoals La Ciboulette en de Hoornse Kogge. Ik heb altijd met veel plezier mijn werk gedaan, maar op de achtergrond was altijd de droom om voor mezelf te beginnen.”
Via: Andijker.com
Ideale combinatie
Monique droomde vroeger van een eigen kledingzaak, maar kwam er al snel achter dat de kledingbranche haar minder trok dan ze had gedacht. Door haar bijbaantje in de bediening ontdekte ze dat de horeca veel meer in haar straatje lag. Monique is de horecaopleiding gaan doen en heeft ook bij De Admiraal gewerkt. Hier hebben Luc en Monique elkaar leren kennen, maar ze zijn elkaar later weer uit het oog verloren. “Ik ben uiteindelijk mijn eigen zaak begonnen in Enkhuizen, Delicious. Een zaakje met koffie, thee en lekkere dingen. Pas vijf jaar geleden kwamen Luc en ik elkaar weer tegen en sloeg de vonk over”, lacht Monique. Delicious was te klein om met zijn tweetjes te runnen, dus besloten ze samen een grotere zaak te openen. Samen zijn ze een ideale combinatie. “We vullen elkaar goed aan. Ik als gastvrouw en Luc in de keuken.”
Moderne twist
Luc en Monique kwamen regelmatig bij Restaurant Meijer’s en kenden de familie Meijer daardoor goed. Het was Michel Meijer die Luc benaderde met de vraag of hij het restaurant over zou willen nemen. “Dat was enorm leuk om te horen, omdat hij daarmee aan gaf potentie in ons te zien. Hij had er vertrouwen in, dat zijn restaurant in goede handen terecht kwam”, vertelt Luc. De stijl van koken van Luc en Michel komt dan ook aardig overeen. “Ik houd van klassiek koken. Niets is kant-en-klaar, we maken alles zelf. De basis is klassiek en dat proef je. Met een moderne twist in de opmaak, toveren we de gerechten om tot iets speciaals.”
Vergeten groenten
Ze maken gebruik van vergeten groenten zoals pastinaak en aardpeer en halen hun producten bij lokale telers vandaan. “We serveren gerechtjes van hoge kwaliteit en maken dan ook goed gebruik van de verschillende seizoensproducten, zoals lam in de lente, aardbeien in de zomer en wild in de winter. Dan zijn deze producten op hun best. Wij willen van een avondje of lunch een hele beleving maken. Beginnend met verschillende amuses zoals macaron van inktvis met een crème van gerookte paling. Daarna kun je de keuze maken uit verschillende gangen of je door ons laten verrassen. We zijn trouwens nog steeds op zoek naar meer goede lokale telers, dus die zijn van harte welkom om zich te melden!”
Restaurant Het Kerkje
Buurtje 4, 1619 JR Andijk
0228 – 52 73 34
info@hetkerkje.com
www.restauranthetkerkje.nl
Reageer