Moederbedrijf Scapino failliet, Scapino blijft gewoon open..

Regionieuws – Na het debacle met DA die gisteren failliet werd verklaard en het nieuws dat deze ook dezelfde dag nog is overgenomen kwam ook het nieuws dat Macintosh Retail Group, het moederbedrijf van o.a. Scapino ook falliet is verklaard.

Onder het faillissement vallen niet de winkels van Scapino, voor Scapino is ook geen uitstel van betaling aangevraagd dus de winkel in Hoorn blijft gewoon open. Ook de overige winkels van het failliette Macintosh Retail Group blijven gewoon open. De curatoren gaan kijken of er een mogelijkheid bestaat om de winkels als geheel of in delen te verkopen.

Oorzaak van het faillissement is vooral het online shoppen bij sites als Zalando. Veel schoenenwinkels verkeren in moeilijkheden door het online shoppen.