Medemblik Actueel.

Bedrijven

DA overgenomen, naam blijft bestaan.

Regionieuws – Holland Pharma heeft een doorstart gerealiseerd voor het servicekantoor en distributiecentrum van de DA-formule. Tegelijkertijd voert het management gesprekken met het hoofdkantoor van DIO-drogisterijen over een mogelijke samenwerking.

Na het recente faillissement van DA Retailgroep BV en Retail Shared Service Centre BV heeft Holland Pharma de bedrijfsactiviteiten van DA overgenomen. Deze activiteiten vinden plaats vanuit een nieuwe onderneming: Nederlandse Drogisterij Service B.V. in Zwolle. Holland Pharma heeft hierin een meerderheidsbelang. Holland Pharma blijft haar klanten overigens ongewijzigd bedienen.

Groeipotentieel
Holland Pharma ziet kansen om een gezonde, toekomstbestendige organisatie met groeimogelijkheden neer te zetten voor de zelfstandige drogist. De DA- en DIO-winkels samen hebben een potentieel van zeker vijfhonderd formuledeelnemers en groothandelsklanten en dat maakt onze positie sterk. 

De zelfstandige drogisterij
Professionalisering en samenwerking in de drogisterijmarkt zijn een must door de toenemende concurrentie; franchise speelt hierin een belangrijke rol, waarbij professionaliteit, kracht van de formule en lokaal ondernemerschap en lokale marketing hand in hand gaan. Als wij onze sterke positie als groothandel willen behouden, moeten we inspelen op deze veranderende markt van zelfstandige drogisterijen.

 

Reageren via facebook