Weerbericht Medemblik – toenemende bewolking met kans op motregen

Medemblik – Het jaar loopt op zijn einde en terugkijkend op 2015 was dit een jaar van extremen. Hadden wij in juli te maken met extreme hitte, op 2 juli werd het bij ons bijna 37 graden en viel er op 17 augustus in 3 uurtjes tijd bijna 50mm regen. December gaat de boeken in als record warm, op beide kerstdagen is het bij ons nog nooit zo warm geweest. 

Vandaag hebben wij te maken met toenemende bewolking vanuit het westen en hier kan later vandaag ook wat lichte motregen uit gaan vallen. De middagtemperatuur loopt op naar 9 graden bij een matige wind uit het zuiden,4Bft. In de nacht naar woensdag koelt het af naar 6 graden.

Woensdag is er weer meer ruimte voor de zon maar het wordt niet veel warmer dan 8 graden. Dit is direct een opstapje naar tijdelijk wat kouder weer. Donderdag, Oudjaarsdag, neemt de neerslagkans wel toe maar wanneer en hoeveel er gaat vallen is nog niet te voorspellen. De berekeningen lopen teveel uiteen.

Vanaf vrijdag 1 januari komen wij in een zuidoostelijke aanvoer van lucht te liggen en komt er koudere lucht onze kant op. Vrijdag 7 graden, zaterdag nog maar 5 graden wat vrij normaal is voor deze tijd van het jaar. Ook de nachttemperaturen gaan onderuit richting het vriespunt.

Sneeuw

Blikken wij even vooruit dan zien wij volgende week 1 á 2 dagen met kans op sneeuw. De overdagtemperaturen liggen dan rond het vriespunt en in de nachten gaat deze rond de -4 á -5 uit komen. Maar lang duurt de pret niet, later in de week gaat de temperatuur weer richting de 6 á 7 graden overdag. Koning Winter laat even weten dat hij in de buurt is.

eps_pluim_tt_06235

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.