17.6 C
Medemblik
22 mei 2020 08:32
Medemblik Actueel.

Irene Schouten 2e op 5KM NK Afstanden en mag naar het WK

Andijk – Irene Schouten heeft dankzij haar 2e plaats op de 5KM tijdens het NK Afstanden in Heerenveen zich weten te kwalificeren voor het WK afstanden in Rusland. De titel ging zoals verwacht naar Carien Kleibeukers in 6:56.88 ruim voor Irene Schouten die in 7:03.71 over de finish kwam. Lisa van der Geest pakte de bronzen plak.

Rechtstreeks duel

“Irene opende hard, dus ik moest meteen even aanzetten om op de kruising goed uit te komen. Voor mijn doen startte ik daardoor hard. Daarna had ik vrij snel de ontspanning en had ik al snel het gevoel: dit wordt ‘m wel. Al mag dat eigenlijk niet.”

Het verschil met nummer twee Schouten was bijna vijf seconden en de marge met de rest van het deelnemersveld was dus ook aanzienlijk. “Ik ben vooral heel blij dat ik onder de zeven minuten reed. Daardoor lijkt het verschil misschien ook wat groter. Maar het is toch wel een gaatje, ja”, verteld ze tegen de verslaggever van Schaatsen.nl

Reageren via facebook