12.5 C
Medemblik
8 juli 2020 04:17
Medemblik Actueel.

DA failliet, maar drogisterij Jong heeft al nieuwe leverancier gevonden

Medemblik – Het kwam als een donderslag bij heldere hemel toen wij DA Jong om een reactie vroegen over het faillissement van drogisterijketen DA.  Maar Da Jong aan de Nieuwstraat zag eigenlijk de bui al aankomen en is direct na het krijgen van uitstel van betaling opzoek gegaan naar een nieuwe toeleverancier en heeft deze ook gevonden.

De al gekochte DA bonnen blijven gewoon inwisselbaar bij regionale drogisterijen als Verberne in Wognum en drogisterij Meeuwsen in Wieringerwerf. Drogisterij Jong liet ons weten dat zij hun klanten niet in de kou willen laten staan met hun DA kadobon en daarom met collega DA-drogisterijen dit heeft afgesproken

Email curatoren

De email is gericht aan de franchisenemers van de DA-filialen. “Vanmorgen ontvingen wij bericht van de benoemde bewindvoerder van DA Retailgroep (DARG) dat de verleende surseance van betaling zal worden omgezet in een faillissement”, staat in de e-mail te lezen. DA Retailgroep vroeg vorige week uitstel van betaling aan.

De keten heeft 266 DA-vestigingen. Daarvan zijn er slechts zeven in eigen beheer. De rest wordt gerund door franchisenemers. De DA Retailgroep heeft 212 mensen in dienst.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?