Het zit erop voor Els en Anton Sijm uit Andijk, de laatste folders zijn bezorgd.

Andijk – Op haar veertiende begon Els Sym uit Andijk met het bezorgen van krantjes en folders. Haar man Anton deed al snel mee met sorteren en vouwen. Na zijn pensioen ging hij mee de straat op. Na 45 jaar vinden ze het mooi geweest, vooral vanwege het salaris: omgerekend 2 euro 35 per uur.\

Van regioverslaggever Maarten Trompert

“Het is misschien een leuke bijverdienste voor kinderen in Amsterdam die huis aan huis kunnen bezorgen, maar wij moeten met 1.000 folders heel Andijk door”, zegt Els Sym. Het echtpaar heeft het al die jaren wel met veel plezier gedaan. Kou, regen en hondenbeten, het kon hen niet deren. “Lekker in de buitenlucht werken met hier en daar wat aanspraak, dat is gewoon leuk”, aldus Els.

“We zijn altijd doorgegaan, ook tijdens de vakanties”, vertelt Anton. Het paar reed dan terug naar Andijk, bezorgde de folders en ging dan weer terug naar het vakantieadres in Nederland. “Nu kunnen we misschien een keer wat langer, maar we zullen het wel erg missen.”

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.