COA: ‘Opmeer hoeft geen vluchtelingen op te vangen’

Regionieuws – Maandagochtend heeft het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) aan burgemeester Nijpels bekendgemaakt dat het geen gebruik maakt van het aanbod van de gemeente Opmeer om in januari 150-200 vluchtelingen te huisvesten in Hoogwoud. Het COA beschikt de komende weken over voldoende opvangplaatsen en daarom is aanvullende kortdurende crisisnoodopvang in Opmeer niet nodig.

Burgemeester Nijpels: “Dit bericht heeft me verrast. Voor de vluchtelingen is het natuurlijk beter om te verblijven in locaties die langer beschikbaar zijn. We waren met de voorbereidingen goed op weg. Er is in de afgelopen weken veel energie en tijd door heel veel inwoners, organisaties, verenigingen en de ambtelijke organisatie gestoken in de voorbereidingen. Ik ben ontzettend trots op alle vrijwilligers die zich de afgelopen week hebben aangemeld. Ruim 250 vrijwilligers: jong en oud, individueel of namens een kerkelijke of andere organisatie. Overstelpend en hartverwarmend. Het heeft opnieuw laten zien hoe sterk het vrijwilligerswerk en de gemeenschapszin in Opmeer is.”

Crisisnoodopvang

Het ministerie van Veiligheid en Justitie en het COA hebben een noodoproep gedaan aan alle gemeenten om opvangplaatsen te regelen voor vluchtelingen. De gemeente had half december besloten gehoor te geven aan dit verzoek om 150-200 vluchtelingen op te vangen in sportcentrum De Weyver.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.