Medemblik Actueel.

Bijeenkomsten

Leerlingen Kuyperschool Andijk vierden kerstfeest

Andijk – Op de Kuyperschool zijn we gestart in de adventsweken met het thema: ‘Tijd’ Advent is een periode van verwachten, een tijd van hoop. We kijken uit naar het kerstfeest, waarop we zullen vieren dat Jezus geboren wordt. Met de kinderen stonden we stil bij de vraag: Wat voor tijd is het eigenlijk? En hoe zien we dat het tijd is voor kerst? Daarmee ontdekken we dat Kerst niet alleen gaat over kerstbomen en kaarsjes.

Het verhaal is groter dan dat. En stel je nu toch eens voor dat er juist in die tijden een God is. Niet een God die onnoembaar en onbegrijpelijk ver weg blijft, maar een God die zegt: “Ik ben er voor jou. Ik maak licht waar het donker is”

In de hal stond een lege kerstboom die gevuld werd met sterren waarop de leerlingen een kerstwens mochten schrijven voor een ander. De oudercommissie kon een aantal wensen in vervulling laten gaan. Bijzonder was dat zelfs kleuters ideeën hebben hierover. “Juf, we kunnen wel naar mijn opa toegaan in Sorghvliet om kerstliedjes voor hem te zingen”. Dit is dan ook echt opgepakt.

De kinderen uit groep 1,2,3 en 4,5,6 en 7,8 vierden met elkaar kerst op donderdagavond 17 december. De onderbouwgroepen zongen een kerstlied en speelden dit na. De middenbouw verzorgde een Kerstjournaal met reportages uit Nazareth en Bethlehem. De bovenbouwviering werd ondersteund door muzikale leerlingen. Na de viering stond er in alle groepen een maaltijd voor de kinderen klaar.

Het Team van de Kuyperschool wenst u FIJNE KERSTDAGEN EN EEN GELUKKIG NIEUWJAAR

Reageren via facebook