Medemblik Actueel.

Goed nieuws uit Amerika – voorspoedige behandeling voor Nathaniël en Madelief

Medemblik – De behandeling van de twee Medemblikse kindjes met neuroblastoomkanker, Madelief en Nathaniël, verloopt goed. Dit voorjaar hopen ze weer in Nederland terug te keren.

De twee worden op dit moment in een ziekenhuis Philadelphia behandeld. Zoals het er nu naar uitziet mag Nathaniël in februari weer terug naar Nederland, zo vertelt zijn oom, Sylvano Rosenberg, aan RTV NH. Madelief mag waarschijnlijk een maand later weer naar Medemblik.

Het afgelopen jaar zamelden honderden mensen en bedrijven geld in voor de behandeling van de twee kindjes. In Amerika krijgen de peuters ruim een half jaar immunotherapie, een behandeling die in Nederland niet wordt gegeven. Die behandeling verdubbelt hun overlevingskansen. Per gezin is zo’n 100.000 euro nodig voor reis- en verblijfkosten.

Reageren via facebook