‘Gevoel van eenheid’ thema in ‘t Abbehuisje

Abbekerk – De eerste avond van 2016 in de serie ‘Ontmoetingen rond de schatkist’ – 13 januari – heeft als thema ‘gevoel van eenheid’. Plaats van handeling is weer ‘t Abbehuisje in Abbekerk. De aanvang is om 20.00 uur (vanaf 19.30 uur inloop met koffie/thee); na de sluiting om 21.30 uur zijn er nog een hapje en een drankje. ’t Abbehuisje ligt naast het Witte Kerkje aan de Dorpsstraat in Abbekerk. De toegang is gratis. Belangstellenden worden uitgenodigd iets mee te nemen in relatie met het thema.

Gast is de West-Friese schrijver Peter Sattva. Hij is auteur van onder meer het boek ‘Omdat ik het zo graag wil vertellen’. Daarin beschrijft hij zijn ervaringen na het ontwaken uit een langdurige coma. Hij zal ingaan op het gevoel van eenheid dat mensen plotseling kunnen hebben in bijvoorbeeld de natuur, bij muziek of tijdens een ontmoeting.

Met ‘schatkist’ wordt de innerlijke rijkdom van de mens bedoeld. Op deze avonden staan luisteren, genieten en wederzijds respect centraal. De avonden zijn een initiatief van de Protestantse Gemeente Midden-West-Friesland (Aartswoud, Abbekerk, Hensbroek, Hoogwoud, Lambertschaag, Obdam, Opmeer en Spanbroek).

Contactpersoon is Anne de Bruin, tel: 0229-582415; e-mail: annedebruin@simpc.nl

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.