Wethouder Joset Fit trots op bereikt resultaat dorpsaccommodaties Medemblik

Medemblik – Een goed voorbeeld van samenwerking tussen de gemeente, de gemeenteraad, de inwoners van de gemeente Medemblik en de beheerders van de dorpsaccomodaties. Door deze samenwerking is het voortbestaan van de dorpsaccommodaties voor de eerst komende jaren veilig gesteld.

joset fitWethouder Joset Fit: “Dorpsaccommodaties zijn belangrijk voor de leefbaarheid in de kernen. Ze vormen een ontmoetingsplek voor de inwoners. In een tijd waarin de overheid zich steeds verder terug trekt, wordt het steeds belangrijker dat mensen elkaar kennen.” Ze vervolgt: “Een eerlijke verdeling van de beschikbare budgetten is nodig voor het voortbestaan van de accommodaties in de komende jaren. Een aantal raads- en commissieleden, gebruikers van de accommodaties en ikzelf hebben de handen ineen geslagen. Samen hebben wij aan het nieuwe beleid gewerkt.”

Met het nieuwe beleid kunnen de accommodaties de komende jaren vooruit. Zo kan nu het achterstallige onderhoud van een aantal accommodaties worden aangepakt. Joset Fit gaat zich in de komende jaren sterk maken voor een visie op de accommodaties voor de lange termijn. Joset: “Ook het vervolgtraject pakken we samen op. Omdat er veel belangen zijn, is het belangrijk in gesprek te blijven. Ik heb er vertrouwen in dat we elkaar ook straks zullen vinden.”

Het college gaat het nu voorleggen aan de gemeenteraad van Medemblik, en die nemen het besluit.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.