15.8 C
Medemblik
20 september 2020 12:37
Medemblik Actueel.

Weet u het nog.. 24 augustus 2015.. De dag dat er een tornado overkwam..

Medemblik – Ondergetekende kan het zich nog als de dag van gisteren herinneren en ook de bewoners van de boerderij in de Wieringermeer zullen dit nooit meer vergeten.. Ondergetekende stond met zijn auto op het parkeerterrein bij het tankstation bij de McDonalds in Hoorn in afwachting van het noodweer dat richting Noord-Holland-Noord zou komen….

En het kwam.. Wat begon als een kluwen kolkende wolken draaide uit op een sterk roterende wolken massa waarbij al 2 kleine tornado’s te zien waren.. Tien minuten later trok de bui over Medemblik, veel regen viel er in korte tijd, om even later boven de Wieringermeer een heuze tornado aan de grond te produceren met veel schade tot gevolg..

Foto: KoolPics .

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?