Medemblik Actueel.

Algemeen

LTO Westfriesland wil oplossing levensgevaarlijke verkeerssituaties Andijk.

Andijk – Arie Schouten voorzitter LTO-Noord afdeling Westfriesland is in actie gekomen om het Hoogheemraadschap te gaan dwingen met spoed iets te gaan doen aan de levensgevaarlijke verkeerssituaties in de polder rondom Wervershoof en Andijk. In dit gebied zijn ongevallen aan de orde van de dag en zeker in de winter als de zon laag aan de horizon staat.

Schouten wil dat het Hoogheemraadschap maatregelen gaat nemen om de verkeersveiligheid op o.a. Veenakker/Driehuizerweg en Ged. Laanweg/Kadijkerweg sterk te verbeteren. Maar ook wil Schouten dat het Hoogheemraadschap maatregelen gaat nemen om het sluipverkeer van en naar Enkhuizen een halt toe te roepen. De smalle wegen in de polder rondom Andijk worden meer en meer gebruikt door sluipverkeer van en naar Enkhuizen.

Schouten zegt tegen de redactie dat: “Door werkzaamheden en de daarmee gepaard gaande vertragingen worden de polderwegen ‘misbruikt’ door het autoverkeer om eerder bij de A7 te komen. De wegen zijn niet geschikt voor het afwikkelen van grote aantallen verkeersbewegingen. Doordat de snelheid niet aangepast wordt, ontstaan er gevaarlijke situaties voor fietsers en langzaam (landbouw)verkeer. Afgelopen jaren zijn er regelmatig ongevallen gebeurd waarvan sommige met zwaar letsel.”

Het Hoogheemraadschap heeft al eerder aangegeven dat het wegbeheer geen kerntaak is en het daarom geen prioriteit heeft gekregen van het Hoogheemraadschap, maar Schouten, tevens gemeenteraadslid voor het CDA in de gemeenteraad van Medemblik, wijst het Hoogheemraadschap op de verantwoordelijkheid die het Hoogheemraadschap heeft als eigenaar van deze wegen en daarom het Hoogheemraadschap ook zal aanspreken op hun verantwoordelijkheid.

Reageren via facebook