De Nieuwjaarsduik Medemblik staat weer voor de deur, doet u mee?

Medemblik – Doe ook mee op 1 januari met de Nieuwjaarsduik in Medemblik. Deelnemers kunnen zich om 13.30 uur inschrijven voor deze uitdaging. PWF fractieleider Siem Zeilemaker daagt iedereen uit om samen met hem in het IJsselmeer te duiken.

“Dit moet je niet alleen doen om zelf je grens te verleggen, maar vooral voor het gevoel dat je een goed doel steunt”, zegt Siem. “Dit jaar zamelen we geld in voor de stichting Kanjer in het Zonnetje uit Medemblik. Vrijwilligers zetten kinderen met een chronische aandoening, een verstandelijke en/of lichamelijke beperking of een moeilijke thuissituatie in het zonnetje. Die jongeren knokken vaak harder in het leven dan leeftijdsgenootjes. Een dergelijk doel steunen wij graag. PWF staat midden in de samenleving en dat laten we graag op een dergelijke manier zien.

Het is voor de tijd van het jaar warm, dus voor de kou hoeven de mensen niet thuis te blijven. Wie niet wil duiken, kan wel een kijkje komen nemen en toch het goede doel steunen. 

Om precies 14.00 uur rent iedereen richting water. Een fantastisch gezicht.”

Om de deelnemers op te zwepen, zorgt Marcel Bal voor passende muziek. De KNRM en een aanwezige arts zorgen voor de veiligheid van de Nieuwjaarsduikers en we mogen weer gebruik maken van de verwarmde loods van het Regatta Center. Leden van Progressief West-Friesland staan klaar met heerlijke warme soep, chocolademelk en worst. 

De hele opbrengst wordt geschonken aan Kanjer in het Zonnetje

Foto: Archieffoto Medemblik Actueel

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.