Medemblik Actueel.

Saalhofbubbels heten ‘Saalhof Presser’, maar is stiekem een heerlijke champagne

Wognum – Na jaren van hard werken zijn er eindelijk flessen bubbels uit West-Friesland. ‘Saalhof Presser Love’ heet het. De aankondiging van champagne uit Wognum gooide bijna roet in het eten.

Van regioverslaggever Maarten Trompert

Een artikel met een kort filmpje op internet deed de wijnboeren in Frankrijk bijna in hun champagne stikken. Er werden advocaten op de zaak gezet en de wijnboer uit Wognum werd gedreigd met forse schadeclaims.

Siem Loos schrok zich een ongeluk. “Maar aan de andere kant was ik wel trots dat ze mij daar in Frankrijk zo serieus namen”, aldus Loos. Hij heeft plechtig beloofd het geen champagne meer te noemen en nu kunnen voor het eerst met oud en nieuw de West-Friese kurken knallen.

Een fles van 375 ml kost bij restaurant/wijnmakerij Saalhof 18 euro.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?