11.4 C
Medemblik
25 oktober 2020 09:14
Medemblik Actueel.

Foto: Medemblik Actueel / Mieke Koomen

Four Winds viert gevarieerde ‘Bedat Kerst’ in de Werenfriduskerk

Wervershoof – Op zondag 20 december vierde het koor Four Winds ‘Bedat Kerst’ in de Werenfriduskerk in Wervershoof. Het gevarieerde programma, waarbinnen ook een prominente rol was weggelegd voor trio Three of Us en kinderkoor Weerenlied, bracht de volle kerk in Kerstsferen.

Foor Winds staat bekend om de muzikale diversiteit die het in de optredens brengt. Niet alleen binnen het eigen repertoire, maar ook in de samenwerking met andere koren en collega-muzikanten. Ook dit jaar wist het koor het publiek aangenaam te verrassen.
Het concert werd geopend met God rest ye merry gentlemen. De uit Wervershoof afkomstige zangeres van Three of Us, Astrid Meester, zong met haar warme donkere geluid het koor de buhne op. Bijzonder mooi begeleid op trompet door Erwin van Osch. Samen met het voltallige koor zorgde het voor een swingend begin. Het koor wisselde bekende Kerstliedjes zoals Oh holy night af met popsongs zoals Don’t wanna miss a thing van Aerosmith, Hallelujah van Leonard Cohen en Home van Dotan. Met wisselend succes. De verrassende combinatie van de nummers I Believe en het klassieke Ave Maria werd vol overtuiging gebracht. Gewaagd, maar zeer geslaagd. Regelmatig verzocht dirigente Ingrid Sijm het publiek in de kerkbanken om mee te zingen met de bekende kerstliedjes. Daar werd uitbundig gehoor aan gegeven.

Trio Three of Us en kinderkoor Weerenlied

Three of Us vormde een welkome aanvulling op het koor. Astrid zong, onder bezielende begeleiding van Evert Sijm en Erwin van Osch, prachtige liedjes die goed pasten bij het kerstthema. In de laagte liet zij een warme jazzy sound horen dat ze afwisselde met een krachtige helderheid in de hoogte. Ook de samenzang met het koor was erg mooi. Met name het lied Colors of the Wind, met solopartijen van Astrid Meester en Susanna Bakker, bracht het publiek in vervoering.
Ook kinderkoor Weerenlied verhoogde de Kerstsfeer met liedjes zoals Er is een kindeke en King Klokje klingeling. Het werd een waardig debuut voor de nieuwe dirigente Dorien Delis die beide koren tegelijk dirigeerde tijdens De kleine trommelaar.

Verrassend intermezzo was het alternatieve kerstverhaal dat door een koorlid werd verteld. Daarin refereerde hij aan de actualiteit rondom vluchtelingen. Het bekende Home van Dotan werd kort daarvoor al opgedragen aan iedereen in de wereld die op zoek is naar een veilig plekje.

Wederom heeft Four Winds laten zien en horen dat het een middagvullend programma kan bieden. De samenwerking met het trio, het kinderkoor en de muzikanten zorgde ervoor dat het publiek ruim twee uur lang geboeid bleef.

 

Reageren via facebook