Medemblik Actueel.

Algemeen

Ook in 2016 betalen hondeneigenaren gewoon hondenbelasting

Medemblik – Bij het vaststellen van de gemeentelijke belastingverordering 2016 heeft de gemeenteraad besloten om de hondenbelasting ook in 2016 gewoon te innen en niet uit de gemeentelijke belastingen te halen.

Minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) liet afgelopen dinsdag nog weten dat hij het een moeilijk te verklaren zaak vind waarom wij in Nederland nog steeds hondenbelasting heffen. “Wel voor een hond maar niet voor een kat,” zegt de minister op vragen afgelopen dinsdag.

Mark Raat, fractievoorzitter van de VVD in Medemblik zegt op vragen van de redactie dat de VVD geen tegenstander is van het heffen van hondenbelasting maar dat de inkomsten volledig ten goede moet komen aan het oplossen van overlast door honden, zoals bijvoorbeeld hondenpoep en daar voldoende ruimte voor creeëren waar zij vrijelijk kunnen worden uitgelaten.  De VVD heeft hiervoor in het verleden een voorstel ingediend om het overschot van de hondenbelasting te storten in de pot Openbaar Groen, welke ook werd aangenomen.  Hierdoor komt het geld dat wordt opgehaald via de hondenbelasting ook direct weer ten goede voor de honden en hun eigenaren.

Reageren via facebook