G-Team Westfriesland SEW pakt winst tijdens laatste toernooi 2015

Nibbixwoud – Op 13 december het laatste toernooi van 2015 voor het g-handbalteam van Westfrieslandsew bij Westsite in de Callandhal in Amsterdam. Voor deze wedstrijd waren 11 spelers/sters beschikbaar. Er zijn wat blessures en wat ziek en zeer. Maar 4 wissels moet voldoende zijn. De eerste wedstrijd tegen Schagen werd meteen een topwedstrijd.

Tekst: Ingrid Ott

Erik stond in het doel om alle schoten te weren en dat lukte geweldig. Er werd goed samengespeeld, goed gekeken naar wie er vrij stond. En zo ontstond een zeer gelijk opgaande strijd. Schagen heeft één zeer sterke grote speler die bijna niet af te stoppen is, hij wist 43 keer te scoren. Maar door schoten van Marco en Romy wisten we de schade te beperken tot een 3: 4 verlies en tegen Schagen voelt dat als een overwinning. Het was mooi om te zien, dat de ballen terugkomend van de keepers nu een prooi waren voor de SEW ploeg, waar ze anders nogal eens staan te kijken hoe mooie de tegenstanders de bal wegkapen.

In de verdediging stond ieder zijn en haar mannetje. Het middenblok moest veelvuldig de schoten van die grote speler voorkomen en tegenhouden en dat werd met name door Nienke heel goed gedaan. De wedstrijd daarna tegen een combinatie van Roda en Nijenrodes werd eigenlijk ook goed gespeeld. Ashley scoorde een mooi doelpunt en door bijna alle andere spelers werden ook schoten op het doel afgevuurd, met alleen voor Marco en Stephanie resulterend in een doelpunt. Maar wel geweldig dat iedereen de vrijheid voelt om het toch ook zelf te proberen. De tegenstand was groot, maar waarschijnlijk hadden ze schottraining gedaan en dan met name om via de paal of lat te scoren. Dat lukte wel 5 keer. Onhoudbaar gewoon. De einduitslag was uiteindelijk daardoor geflatteerd 8 : 3 voor NijenRoda. Maar wederom van SEW uit een prima wedstrijd.

Tegen Blinkert met volle energie weer aan de bak. Zij laten ons spelen. Het team kan dan laten zien dat het meer en meer op echt handbal gaat lijken. Goed samenspel, goed samen verdedigen, uitstappen, passes onderscheppen, schoten blokken, maar helaas ….. niet geheel onbelangrijk….. wat ontbreekt is een flitsend doelschot. Het resulteerde in een 4 :0 nederlaag, mede door het goed keeperswerk van de keeper van Blinkert. Maar ook deze wedstrijd maakt ons als begeleiding, de supporters en de spelers eigenlijk alleen maar blij. Want het gaat allemaal zo goed!!!! Winst en verlies is dan van ondergeschikt belang.

Westsite, de volgende tegenstander, maakte het feest nog groter. Zij spelen het G-handbal zoals het gespeeld moet worden. Geven de kans aan ieder om te spelen, zijn blkij met iedere mooie actie van eigen spelers en van de tegenstanders. Het was leuk om te zien en spannen. Het begon met een oerend hard schot van Westsite, 0:1, de jarige Nienke scoorde laag in de hoek 1:1, daarna een achterwaarts rolletje waarmee Erik verrast werd 1:2, een mooi schot van Marco zorgde voor 2:2, een mooie aanval van Westsite maakte 2:3, weer Marco 3:3. Toen dachten we de wedstrijd uit te spelen, maar helaas dat mislukte, dus nog net 3:4. Westsite uiteindelijk de winnaar.

Na de wedstrijd hebben de beide teams samen luid gezongen voor de jarigen. Gezellig! Sport verbroedert! Met Recht! Na een lange pauze leek het team wat ingedut. Dus om nog één keer iets moois op het veld te laten zien, was een oppepper nodig. Even een korte team-Energizer, wat de adrenaline al wat omhoog bracht, met daarna een gezamenlijke yell a la dames 1 en het moest maar gebeuren.

Tegen Baarn deze keer. Het team schoot uit de startblokken, want meteen de eerste aanval was het al raak door een knal van Marco, na een mooie aanspeelbal van Leontien. Daarna werd 3x op rij de paal geraakt, onze supporters riepen al om een zaag om die palen te slechten, maar dat bleek niet nodig, Marco wist nog 3 x het net te vinden dit keer door aanspelen van Linda en door een mooie passeerbeweging van hemzelf. Gelukkig wist ook Baarn nog 1 keer te scoren en zij vierden dit doelpunt als ene overwinning. Terecht!!! Eindstand 4:1

Een mooi toernooi. Goed gespeeld, door alle spelers en speelsters. Bijna allen hebben geprobeerd om te scoren. Zeker allen waren erg moe van de 5 wedstrijden van 20 minuten. Maar ook zeker allen waren: Zeer Voldaan!!!!

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.