Winnaar mooiste voortuin komt uit Lutjebroek

Medemblik – De Woonschakel heeft  van de zomer een prijsvraag gehouden onder de huurders wie de mooiste voortuin heeft. En zojuist is de uitslag bekend geworden.  De eerste plaats is gewonnen door de familie Deen uit Lutjebroek met op de tweede plaats Isabel Mesa uit Abbekerk en op plaats 3 familie Bos uit Medemblik.

1e prijs – Familie Deen, Lutjebroek: De heer en mevrouw Deen huren zeventien jaar bij De Woonschakel en wonen naar volle tevredenheid in hun seniorenwoning aan De Weed. De heer Deen: “Wij zijn erg vereerd met deze eerste prijs. Toen we de oproep in de Koppeling lazen hebben we meteen aan Gerard Schäpe, een vriend van ons, gevraagd om foto’s te maken van zowel onze voor- als achtertuin. Mijn vrouw is vervolgens met haar tablet naar het kantoor van De Woonschakel in Bovenkarspel gegaan. Daar heeft ze de prachtige foto’s getoond.”

Mevrouw Deen: “Elk voorjaar bezoeken mijn man en ik samen het tuincentrum. Dan worden de eenjarige planten vervangen en kopen we enkele nieuwe struikjes. Maar dat hangt natuurlijk ook af of er een strenge winter is geweest. Planten die het bij ons goed doen zijn: de sundaville, begonia’s, geraniums, rozen, heideplanten en een coniferenhaag.” De heer Deen vult aan: “Deze haag staat er inmiddels al zestien jaar en heb ik altijd goed bijgehouden. De laatste twee jaar hebben we hulp van een hovenier, omdat we een dagje ouder worden. Onze dochter vindt het niet meer verantwoord als ik op een keukentrap klim. Vandaar dat we het grote onderhoud uit handen hebben gegeven. Gelukkig zijn er nog genoeg kleine tuinklussen over zoals nieuwe planten kopen, oude bloemen verwijderen en natuurlijk regelmatig water geven.”

2e prijs – Isabel Mesa, Abbekerk:  Een enthousiaste mail met mooie fotocollage ontving De Woonschakel van Isabel Mesa uit Abbekerk. In haar mail schreef zij: “Zo’n 4,5 jaar huur ik bij jullie een appartement met tuin. Ik woon aan de voorkant van het appartementencomplex op de Parklaan en ik vind dat het er goed uit moet zien. Ik ben dan ook, zeker in de lente- en zomermaanden, uren in mijn tuintje te vinden om alles netjes te maken en te houden. Al geregeld heb ik gedacht: ‘wanneer zou dit beloond worden met een prijs?’ En daar was de oproep in de Koppeling.”

Isabel: “Aan de kleur van de planten in mijn tuin is wel te zien dat ik gek ben op paars. Daarnaast ben ik trots op mijn zelf geplante wilg. Zo’n drie jaar geleden heb ik een afgezaagde wilgentak geplant. Het zag er eerst wat gek uit, maar al gauw groeide het uit tot een mooie boom. Elk jaar wordt de boom teruggesnoeid, voordat deze te groot wordt. Ik hoop dat de wilg ook wat vogeltjes gaat aantrekken, want in mijn zelfgemaakte vogelhuisje komen ze tot nu toe niet. Verder wil ik volgend jaar misschien een deel van mijn tuin inrichten als mini-moestuintje. Zo levert het harde werken ook nog iets lekkers op!”

3e prijs – Familie Bos, Medemblik: Iedereen uit de nabije omgeving weet waar de familie Bos woont. Want bij deze familie is het meest in het oog springend, naast de bloemenpracht, de adelaar. De heer Bos: “De vogel, ook wel bekend als Havik, staat al twintig jaar in het midden van onze voortuin op zijn rots. Vooral kinderen kijken gefascineerd naar zijn heldere ogen, want deze glinsteren in het zonlicht. Het geheim hiervan zijn de Swarovski stenen.” Mevrouw Bos: “Van jongs af aan ging ik met mijn vader mee naar de volkstuin. Daarom vind ik nu tuinieren zo leuk. Mijn man en ik genieten niet alleen van de Japanse azalea, Rhododendron, buxus, heide en tomaten uit eigen tuin, maar ook van de pimpelmeesjes. Elk jaar bezoeken zij onze tuin en bouwen een nestje.”

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.