12.4 C
Medemblik
15 juli 2020 06:43
Medemblik Actueel.

Het geheim van 101 worden schuilt in de eenvoud

Andijk – Vanachter een bos van 101 rode rozen en 1 witte roos, lacht mevrouw De Vries-Visser ons toe. Ze is vandaag 101 jaar geworden. Wethouder Tigges feliciteerde de oudste inwoner van de gemeente Medemblik. Ze werd geboren in Wolvega waar ze haar man kort na de trouwerij verloor. 

Via een contactadvertentie in de krant leerde ze de heer de Vries uit Andijk kennen. Hij is jarenlang loco-burgemeester van Andijk geweest. Zij bleef kinderloos, maar samen voedden ze zijn kinderen op. Op haar 89e verhuisde ze naar verzorgingshuis Sorghvliet waar ze nog elke dag van het leven geniet.

Het geheim van de kwieke dame? ‘Niet roken en niet drinken, maar vooral: eenvoud.’

Op de foto: De jarige mevrouw De Vries-Visser (101) samen met loco-burgemeester Hans Tigges (foto: Medemblik Actueel/Richard de Beer)

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?