Medemblik Actueel.

Concerten

Jazz & Pop in Cultura Andijk

Andijk – De VandeVen Band is een van de weinige authentieke Rhythm ’n Blues bands in Nederland. De band werd opgericht in 1999, en bouwde al snel een reputatie op met hun zeer energieke live optredens. Pianist en zanger Clemens van de Ven is de centrale figuur van de band. Zijn karakteristieke rauwe vocalen en krachtige pianostijl geven de band een heel eigen sound. Bovendien is Clemens een performer met veel uitstraling .

Maar ook de andere doorgewinterde muzikanten behoren tot de top van Nederland. Gitarist Harry Hardholt, saxofonist Arend Bouwmeester en de jonge Kroatische drummer Sin Banovic vormen een ijzersterk geheel. De muziek van VandeVen is gebaseerd op de Rhythm ’n Blues muziek uit New Orleans van artiesten als Dr.John, Fats Domino en The Meters, maar met een heel eigen stijl en interpretatie.

De groep heeft al drie CD´s met eigen materaal uitgebracht: Ticket to Paradise, Off the Road en een live CD getiteld Live in Austria.  VandeVen is een graag geziene gast op bekende Nederlandse festivals, zoals o.a. het North Sea Jazz Festival, Oerol en De Parade. Zij maakten ook tournees in Frankrijk, Oostenrijk, Spanje en Egypte!

VandeVen is een échte live band, die speelt met hart en ziel. Ze leven van en voor de muziek!

We starten vrijdag 25 december om 22.00uur en de entree is € 10/€ 5 (donateurs/65+) Meer info 0228591252, www.jazzenpopandijk.nl en www.vandevenband.nl

Reageren via facebook