2016 kan niet beter beginnen dan met WogPop

Wognum – In Jongerencentrum Everland, Sportlaan 13 in Wognum, wordt op nieuwjaarsdag het komend jaar ingeluid met WogPoP. De bands spelen zowel covers als eigen werk. De zaal gaat open om 16.00 en sluit om 23.00 uur en een entreekaartje kost 5 euro. Legitimatie is verplicht. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

No Offense, de veelzijdige punk/rockband uit Enkhuizen mag WogPoP ontsteken. Met klassieke covers van The White Stripes, Nirvana, Volbeat en eigen werk verzorgt de band een optreden.
De Wognumse band And Now Ladies and Gentlemen speelt niet alledaagse rockcovers van My Vitriol, Johan, Life Of Agony en Coldplay. De band bestaat uit André Dekker – gitaar en zang, Marco Vlaar – bas en zang en Sjaak Bijman – drums.

De rap/rochband Rank & File uit Breda schrijft veel eigen werk. Inspiratie wordt gehaald uit maatschappelijke thema’s en persoonlijke ervaringen die met ruige raps en heavy beats energiek gebracht worden. Deze ‘crossover’ van rap en rock geeft een aparte sound die in deze tijd weinig te horen is.

Lakshmi maakt donkere electro pop en eerlijke pianonummers. Teksten over sigaretten en liefde, steden in de nacht, kunsten en dansen. Hiphopbeats, zweverige lijnen, donkere violen en heftige synths met piano.

Mr. Dark Horse brengt een avontuurlijke mix van melancholie met stevige rock. Invloeden komen voornamelijk uit de alternatieve en progressieve rock en grunge. De bandleden zijn afkomstig uit West-Friesland en Amsterdam. Line up: Ruud van Diepen – zang en gitaar, Kees Harrison – bas, Michael Leeninga – gitaar en Bert Schipper -drums.

Op de foto: De zangeres van de electropop band Lakshmi (foto aangeleverd)