18.4 C
Medemblik
14 juli 2020 01:18
Medemblik Actueel.

Opperdoes speelt gelijk tegen Zeemacht.

Opperdoes – De eerste seizoenshelft zit erop en werd afgesloten met een 2-2 gelijkspel bij het voor Opperdoes altijd lastige Zeemacht. Het werd een wedstrijd die langzaam begon, maar gedurende de wedstrijd vorderde steeds meer opgevoerd werd. De omstandigheden waren zwaar deze middag en het leek wel of de ploegen in het begin wat krachten wilden sparen om niet ruim voor het einde buiten adem te zijn.

De eerste kans en kansjes waren voor Opperdoes al stonden de vizieren van Frank Boersma en Niels Putting te hoog afgesteld met hun kopballen. Peter Smit kreeg een mooiere kans, waarschijnlijk schrok hij zelf van het feit dat hij zo vrij stond dat de inzet naast ging. Al moest Jan Ploeg ook nog een keer goed ingrijpen door nonchalant voetbal aan de eigen zijde. Dit alles in de eerste 20 minuten. Even later een stevige tackle van Marijn Putting, terecht bestraft met geel. Een hoop theater bij het slachtoffer en tijdens het oponthoud vanwege de verzorger in het veld kreeg Marijn Putting een tik in het gezicht. Scheidsrechter Beudeker trok slechts geel waar rood op zijn plaats was. Vanaf dit moment was de wedstrijd open en het plichtmatige eraf.

Zeemacht etaleerde in deze fase al zijn irritante en geniepige trekjes. Opperdoes verloor de grip op de wedstrijd en ontsnapte een paar maal aan een achterstand. Zo werd een doelpunt ( terecht ) afgekeurd wegens buitenspel en kon een Helderse aanvaller vrij voorlangs koppen. Toch kwam de voorsprong en wel door een op appél gegeven strafschop. Want de scheidsrechter ging overduidelijk op de smeekbedes van Zeemacht in. De strafschop ging er onberispelijk in en betekende 1-0. Opperdoes had ondanks alles ook zijn kansen, waaronder Roy Janssens die een splijtende pass van Jay Jay Beemsterboer net niet kon afronden.

Na de pauze kreeg Opperdoes weer de grip op de partij en kreeg vooral Jerry Kreune ook steeds meer de ruimte om mee op te komen. De gelijkmaker viel ook al vrij vlot. De hoekschop van links door Roy Janssens en de kopbal van Frank Boersma leek houdbaar maar was het niet en dit betekende 1-1. Opperdoes trok de wedstrijd steeds meer naar zich toe al moest het nog steeds zeer beducht zijn op de spaarzame uitvallen van de thuisclub die zeker niet ongevaarlijk waren. Het regende onophoudelijk en het werd steeds donkerder waardoor het het laatste kwartier bijna niet meer gevoetbald kon worden. Al stond deze periode wel bol van de momenten.

Er gebeurde dan ook van alles. Een vrije trap op de rechterpunt van het Zeemacht strafschopgebied. Janssens en Niels Putting achter de bal. Janssens trap en door het woud van benen en het gebrek aan licht had de keeper er te laat het zicht in en stond het 1-2. Een op dat moment verdiende voorsprong, omdat Opperdoes ondanks dat het zeker niet goed voetbalde, wel de enige ploeg was die wilde winnen. Zeemacht vond een punt wel goed en kroop steeds verder naar achteren. Nu moest het weer omschakelen en gaf het noodgedwongen ruimte weg. Ruimte waar Moussa Hadi in dook en de 1-3 op de schoen had, maar hij slaagde er niet in om de keeper te omspelen. Met nog 2 minuten een vrije trap voor Zeemacht halverwege de Opperdoes helft aan de rechterkant. De bal hoog voor het doel, Jan Ploeg gehinderd kon er niet meer bij, en de 2-2 een feit.

Opperdoes vol ongeloof perste er nog een laatste krachtinspanning uit, en kreeg opnieuw een vrije trap net buiten het strafschop gebied. Boersma achter de bal. De trap was goed over het natte veld maar nu had de keeper er beter het oog in en kon net met de vingertoppen de bal uit het doel tikken. Zo bleef het 2-2 na een niet goede maar wel enerverende wedstrijd. Zo sluit Opperdoes 2015 af als koploper met 32 punten uit 13 wedstrijden en een voorsprong van 6 punten op Kadoelen. Prima kerstcijfers natuurlijk waar je mee thuis kunt komen. Dit gegeven en het verlengen van Volkert Jan Putting voor een 5e seizoen als trainer voor deze mooie groep, maken het vervolg om naar uit te kijken. Een vervolg die begint op 23 januari 2016 in uitwedstrijd tegen D.Z.S. aanvang 14.30 uur. Tot slot wens ik U fijne feestdagen en voorspoedig 2016 toe. 

Foto: v.v. Opperdoes

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?