De vluchtelingen zijn weg, dus tijd om de vrijwilligers even in het zonnetje te zetten.

Medemblik – Ruim 9 dagen lang hebben zij zich 24/9 ingezet om het de groep van 180 vluchtelingen het zo plezierig mogelijk te maken. 180 mensen, vrouwen,mannen,kinderen,jong,oud in één sporthal is geen pretje maar deze fantastische groep vrijwilligers hebben zich met recht bij deze groep mensen zeer geliefd gemaakt.

Natuurlijk waren er soms ook wel wat strubbelingen, maar dat kom je overal tegen waar een grote groep mensen dag en nacht voor langere tijd op elkaar lip zit. Maar dat weegt in niets op tegen de dankbaarheid die de mensen afgelopen maandagavond, toen een groep van 50 personen vertrok, en dinsdag, toen de rest vertrok, toonden richting deze groep fantastische vrijwilligers.

Heel veel activiteiten zijn er de afgelopen dagen voor deze groep georganiseerd van voetballen, tennissen en gymnastieken in De Munt, maar ook met de leerlingen van De Dijk werden heel veel activiteiten voor vooral de kinderen georganiseerd.

De klapper was maandagavond toen de gezamelijke horeca in Medemblik een heerlijke maaltijd voor de vluchtelingen maakte. De pannekoeken gingen erin als … pannekoeken. 

En vanmiddag was het dan de beurt aan de vrijwilligers, Burgemeester Frank Streng prees de groep vrijwilligers voor hun geduld, hun inzet en was trots dat Medemblik liet zien dat het ook op een hele goede manier kan..

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.