Medemblik Actueel.

Provincie gaat A.C. de Graafweg aanpakken, “het moet een stuk veiliger worden”

Regionieuws – De Provincie gaat de schep zetten in de A.C. de Graafweg, de weg tussen Wognum en het Verlaat bij Heerhugowaard. Een van de meest opvallende punten in het plan van aanpak is het laten verdwijnen van kruispunten. Deze krijgen een andere vorm of worden omgeleid.

Maar ook de weg zelf wordt aangepakt, de weg en het fietspad wordt breder gemaakt maar ook de bermen zullen een stevige opknapbeurt krijgen. Om dit te realiseren gaat de provincie praten met landeigenaren over aankoop van stroken grond om zo de plannen te kunnen realiseren.

De provincie hoopt in 2016 een besluit te kunnen nemen waarna in 2017 de schep de grond in kan. De totale renovatie van de N241 zal dan ongeveer een jaar gaan duren.

Reageren via facebook