Leerlingen De Dijk doen mee aan ‘Paarse vrijdag’

Medemblik – Op vrijdag 11 december 2015 is het Paarse Vrijdag. Deze dag staat voor gelijkheid tussen hetero’s, en LHBT-ers (LHBT staat voor lesbisch, homo, bi en transgender).

In Nederland wordt Paarse Vrijdag sinds 2010 georganiseerd door het netwerk van Gay-Straight Alliances (GSA) van homobelangenorganisatie COC. Dit met name omdat uit onderzoek is gebleken dat het op de helft van de scholen niet veilig genoeg is om uit de kast te komen en het aantal zelfmoorden onder homoseksuele jongeren vijf keer hoger ligt dan bij heterojongeren.

Door paars te dragen op Paarse Vrijdag laat je zien dat je deze medeleerlingen, docenten, conciërges en ander onderwijspersoneel steunt zonder dat zij zich kenbaar hoeven te maken en laat je zien dat je tegen homofobie bent. Homofobie betekent afkeer, angst of haat voor homoseksualiteit.

Waarom paars? De kleur paars komt uit de paarse baan van de regenboogvlag, het symbool van de homobeweging en staat voor karakter, moed, idealisme en solidariteit.

Hoe meer mensen in het paars naar school komen hoe beter Paarse Vrijdag is gelukt!   Want iedereen moet zichzelf kunnen zijn, juist op school!