20.4 C
Medemblik
22 mei 2020 13:47
Medemblik Actueel.

Honderdduizend West-friezen de dupe van uitblijven contract WFG en zorgverzekeraars

Regionieuws – Paniek bij het bestuur van het Westfriesgasthuis. Honderdduizend West-Friezen lopen grote kans dat door het uitblijven van een contract tussen het ziekenhuis en zorgverzekeraar VGZ zij de dupe worden van dit conflict.

Het ziekenhuis en de zorgverzekeraar hebben nog tot het einde van dit jaar om tot een overeenkomst te komen, de clienten van VGZ hebben zelf nog tot 31 december om van zorgverzekeraar te ruilen.

Op de website van het Westfriesgasthuis valt te lezen dat niet alleen met VGZ nog geen contract is gesloten maar ook met Univé (onderdeel van VGZ), IZZ, IZA en een handje vol kleine verzekeraars als Bewuzt, Besured, De Goudse, National Academic, Promovendum, SZVK, UMC, United Consumers, Zorgzaam. Het Westfriesgasthuis laat weten dat met zorgverzekeraar Zekur geen contract voor 2016 wordt afgesloten.

Niet elke verzekeraar sluit zelf contracten met de ziekenhuizen; ze werken hierbij samen. Het Westfriesgasthuis sluit contracten met maar 6 partijen, die voor wel 50 verzekeraars de afspraken maken. Een van deze 6 partijen is VGZ, die voor meer dan 13 verzekeraars het contract afsluit, waaronder Univé, IZA en IZZ.

Kans dat u zelf een deel van de rekening moet gaan betalen

Wanneer u een verzekering hebt bij een van de genoemde verzekeraars en er wordt onverhoopt geen contract afgesloten met het Westfriesgasthuis, dan kunt u alsnog bij het Westfriesgasthuis terecht voor uw zorg. Het Westfriesgasthuis stuurt dan de rekening naar u, en u kunt deze doorsturen naar uw verzekeraar. Ook als uw verzekeraar geen contract heeft met het Westfriesgasthuis is deze wettelijk verplicht om toch een groot deel van de rekening te betalen. Maar het hangt af van uw specifieke verzekeringspolis óf en hoeveel u zelf moet betalen.

Reageren via facebook