Medemblik Actueel.

Algemeen

Crowdfunding blijkt ook voor De Wilgenhof in Wervershoof te werken.

Wervershoof – De Wilgenhof is een instelling voor dementerende mensen in Wervershoof en om deze groep mensen toch zowel geestelijk als lichamelijk te stimuleren kwamen zij op het idee om een ‘Tovertafel’ aan te schaffen. Maar zo’n tafel kost geld, veel geld, namelijk 6600 euro.

De bedoeling van de tovertafel is door middel van speelse interacties het plezier in bewegen en sociale interactie terug te brengen. Uit onderzoek is gebleken dat 90% van de ouderen met dementie zeer passief is. Zij hebben behoefte aan persoonlijke stimulatie, wat door de aanhoudende bezuinigingen in de zorg tegenwoordig helaas moeilijk kan worden aangeboden. De Tovertafel doorbreekt deze apathie door op een speelse manier beweging en gesprekken te stimuleren.

In de huiskamers van zorginstellingen komen bewoners in verschillende stadia van dementie samen. Met de aanschaf van de Tovertafel streven we ernaar om deze mensen met elkaar te verbinden. Iedereen kan deelnemen op zijn of haar niveau. Het gebruik van de Tovertafel zal niet beperkt blijven tot bewoners van De Wilgenhof, maar zal ook toegankelijk zijn voor dementerende bewoners in de directe woonomgeving.

De Tovertafel is een wetenschappelijk onderbouwd product waaraan al vijf jaar wordt gewerkt door medewerkers van de TU Delft en de afdeling Klinische Neuropsychologie van de VU Amsterdam.

Voor dat bedrag krijgt De Wilgenhof dan een beamer en vier ophangpunten voor de drie woongroepen en het Restaurant De Oude Dame. Via de najaarsmarkt afgelopen september werd er al 1000 euro opgehaald en donaties van o.a. Woningstichting het Grootslag uit Wervershoof die ook 1000 euro doneerden, de Gemeenschapsveiling in Wervershoof doneerden 500 euro schoot het al snel op.

Maar om het restant binnen te halen werd ook het crowdfunden via HetLuktOns gestart, en niet zonder succes. De teller staat nu op 6675,- dus al meer dan zij hadden gehoopt.

Reageren via facebook