Medemblik Actueel.

Algemeen

Uitspraak rechter zorgt voor verslechtering concurrentiepositie Medemblik

Medemblik – Een uitspraak in een rechtzaak tegen de Provincie Zuid-Holland aangespannen door winkelbedrijf Decathlon kan nog wel eens verstrekkende gevolgen hebben voor o.a. de gemeente Medemblik.

Arjan Dekker, woordvoerder van de gemeente Medemblik (+1), zegt dat de provinciale regelgeving voor het vestigen van detailhandel op industrieterreinen mogelijk in strijdt is mEt Europese regelgeving. Wethouder Nederpelt van de gemeente Medemblik zegt: ” Terecht dat hier kritisch naar gekeken wordt. Het kan niet zo zijn dat de provincie in strijd handelt met de Europese wetgeving. In de praktijk komt het al vaak genoeg voor dat Nederland de Europese regels strenger toepast/meer inkadert dan de Europese regels. Daarmee verslechtert feitelijk onze concurrentiepositie.”

Medemblik staat al deels detailhandel toe op industrieterreinen.

De gemeente Medemblik heeft al op meerdere plaatsen detailhandel toegestaan op een industrieterrein, en dan vooral in de kern Medemblik waar o.a. Leo Smit en KlusWijs een plek hebben gevonden. Mede door de grootte van beide bedrijven was een plaats op het industrieterreinen de enige oplossing om ze binnen de kern Medemblik te huisvesten.

Op de foto: Leo Smit Tweewielers is 1 van de detailhandelbedrijven met een vestiging op het industrieterrein (foto: googlemaps)

 

Reageren via facebook