De zeven West-Friese gemeenten waarborgen continuïteit huishoudelijke hulp

Regionieuws – De wethouders van de zeven West-Friese gemeenten willen de continuïteit van de huishoudelijke hulp in West-Friesland waarborgen. Ze betrekken de situatie rond het in financiële problemen verkerende TSN Thuiszorg in de lopende onderhandelingen over de zorg en de tarieven voor 2016. TSN Thuiszorg blijft vooralsnog gewoon huishoudelijke hulp bieden.

TSN Thuiszorg heeft door een slechte financiële situatie uitstel van betaling gevraagd en in enkele regio’s van het land inmiddels van de rechtbank gekregen. Het tarief in West-Friesland steekt uit boven het landelijk gemiddelde, zo bleek uit onderzoek uit 2014.

De zeven gemeenten hebben destijds gezamenlijk aanbesteed en afspraken met zorgverleners gemaakt over het werk en de financiële vergoeding. Deze contracten zijn ingegaan in 2013 en lopen door tot en met 2016. De gemeenten zijn met zorgverleners in gesprek over de tarieven van 2016. Die gesprekken verlopen constructief. Men betrekt de actuele situatie rond TSN in die besprekingen.

TSN Thuiszorg geeft 1649 cliënten huishoudelijke hulp in West-Friesland, verdeeld over Enkhuizen (135), Drechterland (66), Stede Broec (132), Medemblik (754), Opmeer (50), Koggenland (69) en Hoorn (443). Het gaat om de hulp bij het huishouden, zowel in de lichte vorm als in de zwaardere variant.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.