18.6 C
Medemblik
25 mei 2020 15:09
Medemblik Actueel.

Foto:Fred Homan

Zondag 13 december: Rabo ATB Vooroevertocht

Wervershoof – Nadat de tocht van zondag 15 november werd afgelast, organiseert de Stichting Westfriese Wielerevenementen zondag 13 december wederom een Rabo ATB Vooroevertocht. Ook deze keer heeft de organisatie zijn best gedaan een afwisselend en uitdagend parcours samen te stellen. Zo zullen de deelnemers over het bruggetje bij de Vooroever in Wervershoof rijden en over een boerenerf in Medemblik. In verband met de natte omstandigheden is de organisatie helaas genoodzaakt het parcours op enkele stukken aan te passen of in te korten, zo is de 35 kilometertocht ingekort naar 30 kilometer.

Het parcours

Het veelzijdige parcours bestaat uit veengrond, klei, asfalt, schelpenpaden en zand. Vanaf de start tussen 09:00 en 09:30 uur bij de kantine van VVW vertrekken de deelnemers van de 25 kilometertocht via het Overhoekse bos met loslopende Schotse Hooglanders richting de Groote Vliet. Het parcours van de 30 kilometerdeelnemer start met een lus langs het Egboetswater, waarna beide parcours bij de Groote Vliet weer op elkaar aansluiten. De deelnemers rijden richting Medemblik, om Kasteel Radboud heen in de richting van het Regatta Center. Over een schelpenpad vervolgen zij de route naar Onderdijk, waar bij het Nesbos de koek en zopie staat met o.a. krentenbollen van Bakker Swart uit Wervershoof. Over de dijk vervolgt het parcours richting de Vooroever waar de deelnemers over het bruggetje gaan. Ze fietsen over het strandje richting de Koopmanspolder. Aangekomen bij de jachthaven van Andijk rijden ze over het fietspad op de dijk langs de Dijkweg en de Kagerbos terug naar de finish bij de kantine van VVW.

Na afloop van de tocht is er gelegenheid om bij VVW de fietsen af te laten spuiten en te douchen. De kantine van VVW is open, hier kan erwtensoep, broodjes, koffie, thee, e.d. gekocht worden.

Noord-Hollandse ATB-tochten

Stichting Westfriese Wielerevenementen werkt samen met ATB Noord-Holland, zij organiseren dit seizoen 17 ATB-tochten. Een deelnemer die stempels voor deelname aan minimaal acht van deze tochten op zijn/haar stempelverzamelkaart heeft staan ontvangt een ‘ATB-Noord-Holland Trofee’. Daarnaast wordt ieder jaar onder deze deelnemers een Storm-Nalu strandbike (29 inch) verloot. Na de laatste tocht op 14 februari 2016 wordt de gelukkige uit de ingeleverde stempelkaarten getrokken.

Praktische informatie

Inschrijven voor de Vooroevertocht kan op 13 december vanaf 08:30 uur bij de kantine van VVW, Theo Koomenlaan 7 te Wervershoof. De start is vanaf deze locatie tussen 09:00 en 09:30 uur.

Let op: een valhelm is verplicht bij deelname aan de toertocht.

Kijk voor meer informatie op: www.atbnoordholland.nl of op de Facebook pagina ‘MTB Wervershoof’.

Foto:Fred HomanFoto:Fred HomanFoto:Fred HomanFoto:Fred Homan

Reageren via facebook