12.4 C
Medemblik
8 juli 2020 02:45
Medemblik Actueel.

Medemblik krijgt een aparte inlineskating vereniging.

Medemblik – Binnen de Gemeente Medemblik kennen we op dit moment twee inline-skate verenigingen, namelijk IJs- en Skeelervereniging Radboud in Medemblik en IJs- en Skeelervereniging De Noord in Wervershoof.

Binnen de gemeente Medemblik zijn 2 IJs- en Skeelerverenigingen, namelijk Radboud in Medemblik en De Noord in Wervershoof. Al sinds 2013 werken beide verenigingen aan een steeds verdere vorm van samenwerking op het gebied van bestuur, beleid,banen,evenementen en trainingen.

Eind 2013 is tijdens de ledenvergadering van Radboud besloten een gezamelijke werkgroep op te richten om samen met De Noord tot 1 nieuwe Inline-Skatevereniging te komen. In 2014 heeft dit nog niet geleid tot oprichting van de beoogde nieuwe vereniging, alhoewel de samenwerking in stand bleef en waar mogelijk nog verder geïntensiveerd werd.

Begin dit jaar is door beide besturen dan toch besloten om een nieuwe vereniging in het leven te blazen samen met de hulp van Sportservice West-Friesland die voor hulp en begeleiding gaat zorgen.

Met ingang van 2016 is de nieuwe vereniging een feit, “Inline-Skating West-Friesland” gaat de nieuwe vereniging heten met als sportieve toevoeging de naam “Radboud”.

Op de foto: Medemblikker Twan Berlijn tijdens 1 van zijn wedstrijden.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?