23.3 C
Medemblik
13 augustus 2020 05:01
Medemblik Actueel.

Pyromaan van Spanbroek blijft nog zeker tot 26 februari 2016 vastzitten

Regionieuws – De 23-jarige van brandstichting verdachte J.W R. uit Spanbroek heeft vanochtend tijdens de pro forma zitting te horen gekregen dat hij nog zeker tot 26 februari vast blijft zitten.  Het politieonderzoek naar de daden van de man zijn nog niet volledig afgerond. Het O.M verwacht dat eind deze maand alle onderzoeken gereed zijn en ook de laatste psychologische onderzoeken gedaan zijn.

De man wordt er van op meerdere plekken in Spanbroek en in Alkmaar brand te hebben gesticht of een poging tot brandstichting heeft gedaan. Zo stichtte hij brand bij o.a. een woning in Spanbroek en Alkmaar. Tijdens de poging bij de woning in Alkmaar werd de man op heterdaad door agenten betrapt een aangehouden.

Niet lang daarna kon de man ook met de andere brandstichtingen in verband worden gebracht.  Het O.M wil meerdere zaken tot 1 zaak samenvoegen in een ‘verzamellijst’ maar de verdediging van de man liet al weten vanochtend dat hij daar weinig heil in ziet. Daar zijn teveel punten waarop het O.M mogelijk geen voldoende bewijs van bijelkaar kan krijgen.

De zaak wordt om 26 februari om half 2 ’s middags voortgezet.

Op de foto: Het bewust huis in Spanbroek dat door R. in de brand zou  zijn gezet. (foto: Theo Annes)

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?