Medemblik Actueel.

PWN houdt drinkwatertarief 2016 gelijk aan die van 2015

Regionieuws – PWN het drinkwaterbedrijf van de provincie Noord Holland heeft de tarieven voor het jaar 2016 bekendgemaakt. Het bedrijf maakte vrijdag ochtend de tarieven bekend op haar website. Klanten van het Noord Hollandse waterbedrijf betalen in 2016 hetzelfde tarief voor hun drinkwater als in 2015. Concreet betekent dat voor klanten een gemiddelde jaarlijkse waterfactuur van € 185,- exclusief belasting op leidingwater.

Het 24 uur per dag leveren van kwalitatief hoogstaand drinkwater is het belangrijkste speerpunt van PWN. Mede daarom heeft PWN zich de afgelopen jaren geconcentreerd op het verder vernieuwen van de zuiveringstechnologie om zelfs van sterk vervuilde oppervlaktewateren hoogwaardige kwaliteit drinkwater te kunnen maken. Ondanks de investeringen die PWN moet doen om deze vernieuwingen te realiseren, slagen we er tot op heden toch in om de kosten zo laag mogelijk te houden,meldt OnsWestfriesland vandaag.

De drinkwatertarieven per 1 januari 2016 zijn:

Prijs per m³

Drinkwater                                            € 1,28
Vastrecht per jaar
Per perceel met eigen meter          € 62,33
Per centraal bemeterd perceel      € 50,56
(De tarieven zijn inclusief 6% BTW, gelden voor huishoudelijk en kleinzakelijk gebruik en zijn exclusief belasting op leidingwater)

[1] Een gemiddeld huishouden bestaat uit 2,20 personen en kent een jaarverbruik van ongeveer 95 tot 100 m³. Bron: Vewin. 1m³ is 1.000 liter water.

Reageren via facebook