Medemblik Actueel.

Photo by: VA-Photograpy

Voorzitter Sjaak Beers van MTC. ,, Allemaal blije gezichten bij de vluchtelingen”

Medemblik – Tijdens de besloten bijeenkomst voor omwonenden en omliggende verenigingen vandaag 2 weken geleden werd al duidelijk dat de voorzitter van de Medemblikker tennisvereniging Sjaak Beers wel iets zag in het geven van een tennisclinic aan de groep vluchtelingen in de Muiter in Medemblik

Woensdag was het dan zover.Vier vrijwilligers van tennisvereniging MTC zijn bezig, met een stuk of twintig vluchtelingen. Er staan vooral jonge mannen op de baan, maar ook vrouwen met een hoofddoekje hollen achter de tennisballen aan. Een kleuter is vooral druk met het halen van balletjes, die hij vervolgens bij zijn moeder brengt,schrijft het NHD.

Blije gezichten

Voorzitter Sjaak Beers van MTC liep tevreden rond. ,,Ik zie allemaal blije gezichten. Leuk om dit te doen. Ik ben gisterochtend al in de sporthal geweest en hem met mijn tennisracket en balletjes staan zwaaien. Eerst hadden zich maar een paar mensen aangemeld, maar toen we net lieten omroepen dat iedereen kon komen tennissen werd het ineens hartstikke druk. Nou daar doen we het voor.’’

Het blijft niet alleen bij tennis, zo gaat Hans van Woerkom met de groep volleyballen en heeft de groep een rondleiding gekregen in Kasteel Radboud en in de Bonifaciuskerk meldt het NHD. En de leerlingen van de Dijk hebben woensdagochtend samen met de kinderen in de kantine van de Muiter muziek gemaakt en ze zongen zelfs Sinterklaasliedjes.

Op de foto: Aankomst van de groep bij De Muiter (foto: Medemblik Actueel/Pascal van As)

Reageren via facebook