Medemblik Actueel.

Politiek

PWF: College stop met vragen leges voor duurzame plannen

Medemblik – Progressief West-Friesland wil dat de gemeente Medemblik gaat onderzoeken of het haalbaar is om te stoppen met vragen van leges voor duurzame projecten binnen de gemeente Medemblik. PWF vraagt dit aan het college omdat de gemeente Enschede besloten heeft om bedrijven en consumenten die met ‘groene’ plannen komen geen leges meer te laten betalen.

Enschede hoopt hiermee de duurzame maatregelen te stimuleren.  Dat de gemeente Medemblik hierdoor inkomsten gaat mislopen is een feit maar PWF wil weten van het college hoeveel dit bij benadering kan zijn. Als de baten, een duurzamere gemeente, opweegt tegen de lasten dan moet het college de plannen van Enschede overnemen vindt de PWF.

Bedrijven kunnen de kosten die zij anders kwijt zijn aan leges nu investeren in een duurzamere onderneming waardoor het een win/win situatie wordt.

Reageren via facebook