12.5 C
Medemblik
4 augustus 2020 04:52
Medemblik Actueel.

Medemblikse restaurants gaan koken voor de vluchtelingen

Medemblik – Steakhouse Pizzaria Rosario gaat aankomende maandag,7 december, koken voor de groen van 180 vluchtelingen in de Muiter in Medemblik. Samen met La grotta en Alanya zullen zij hun beste beentje voorzetten om de 180 vluchtelingen een lekkere maaltijd voor te schotelen.

Maar, het liefst doen zij dit met een nog grotere groep bedrijven/restaurants. En doen een oproep aan alle restaurants en overige horeca in Medemblik om zich te melden bij Rosario en zo de vluchtelingen een onvergetelijke maandagavond te geven. 

De groep van 180 vluchtelingen verblijven nog tot woensdag in de Muiter in Medemblik, daarna is het onduidelijjk waar zij dan heen gaan. De burgemeester heeft zich er hard voor gemaakt dat er niet langer  met deze groep mensen wordt rondgereden en wil een definitieve oplossing. Deze bestaat uit mogelijk een opvang in 1 van de AZC-plekken waar zij dan langdurig kunnen verblijven tot er meer duidelijkheid is of zij in Nederland mogen blijven of terug moeten naar land van herkomst.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?