Buurman vindt boom levensgevaarlijk dus weg er mee.

Regionieuws – Levensgevaarlijk vindt Per Schuitemaker de reusachtige beuk in de tuin van zijn buren. De boom uit 1791 staat bij zorginstelling Wilgaerden aan de Koepoortsweg. Het gevaarte is aangetast door schimmel, maar volgens boomadviseur Pius Floris uit Amsterdam is er geen acuut gevaar.

Van regioverslaggever Maarten Trompert

Volgens Per Schuitemaker kun je nooit zeker weten dat een boom niet omgaat bij een zware storm. “Er zullen huizen worden verwoest en persoonlijke ongelukken gebeuren als de boom bezwijkt”, denkt Schuitemaker.

Zorginstelling Wilgaerden laat elk jaar onderzoek doen naar de boom. Ondanks de schimmelaantasting gaat Dave Doves van Wilgaerden er vanuit dat de demente ouderen die in Villa Wilgaerden wonen geen gevaar lopen. Toch is er nu besloten tot een extra infrarood-onderzoek. Dat moet meer duidelijkheid geven hoe ver de schimmel is opgerukt.

Per Schuitemaker gelooft al die onderzoeken niet en vindt dat het veiligheidsgevoel van zijn gezin zwaarder telt. Maar als er geen acuut gevaar is, zal de gemeente geen kapvergunning afgeven voor de monumentale boom.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.