74-jarige moordverdachte blijft voorlopig nog vastzitten

Regionieuws – De 74-jarige van moordverdachte J.K uit Hippolytushoef blijft zeker nog t/m 26 februari 2016 vastzitten. De man wordt er van verdacht ergens tussen 26 en 30 augustus 2015 de 48-jarige Freddy Sloterwijk te hebben vermoord. Tijdens de pro forma zitting van vandaag zijn meer gegevens over de zaak naar buiten gebracht door het O.M.

Zo werd het slachtoffer staande met een zak over zijn hoofd en verzwaard met een grindtegel gevonden in Amstelmeerkanaal bij Slootdorp. Sectie wees direct al uit dat de man door verwurging om het leven was gebracht. 

Freddy Sloterwijk dacht in Hippolytushoef het geluk weer te vinden
Freddy Sloterwijk dacht in Hippolytushoef het geluk weer te vinden

De vrouw van het slachtoffer vertelde aan de recherche dat haar man rond 10 uur ’s avonds nog even naar het schuurtje ging en toen hij om 11 uur ’s avonds nog niet thuis was begon zij ongerust te worden en schakelde de politie in.  Op 30 augustus werd de man teruggevonden in het Amstelmeerkanaal bij Slootdorp.

J.K. werd direct ondervraagd maar verklaarde direct nergens iets van af te weten, maar een paar dagen later kwam hij bij de politie om een heel ander verhaal op te vertellen. Zo zou Sloterwijk met 2 voor hem onbekende mannen bij hem in de camper zijn gekomen en ruzie gingen maken om geld waarna de 2 onbekende mannen de beide mannen dwongen om in de auto van J.K. te stappen en naar het Amstelmeerkanaal te rijden. Daar aangekomen zouden de 2 onbekende mannen Sloterwijk hebben gewurgd en in het kanaal hebben gegooid.

Uitgebreide politieonderzoek heeft niets opgeleverd waarna K. weer in verhoor werd genomen waar hij weer met een ander verhaal kwam.  De Officier van Justitie noemt K. ook een ware leugenaar en een persoon met een verleden doordrenkt met geweldsdelicten. .  K. woonde in een caravan op het erf bij het slachtoffer waar hij deels werd verzorgd door een andere verdachte de V.

Deze vrouw zou samen met K. puinzakken bij de gamma in Harlingen hebben gekocht, dit heeft zij ook bevestigd, K. zou de zakken hebben gekocht en zij heeft ze betaald. De vrouw is hangende het onderzoek wel vrijgelaten.

Onderzoek naar de grindtegel bracht aan het licht dat er groene verf aanwezig was op deze tegel en dat deze groene verf overeenkwam met verf op het hek van de camping haverwege de Afsluitdijk waar K. een caravan heeft staan. Toen K. dit te horen kreeg van de recherche beroepte hij zich op zijn zwijgplicht.

Afgelopen maandag 30 november kwam K. ineens met een 3e verklaring die weer een hele andere wending aan het verhaal gaf. Tijdens dit verhoor verklaarde K. dat ene Mario K. Sloterwijk zou hebben vermoord en dat hij geprobeerd heeft de 2 vechtende mannen uitelkaar te halen waarna hij samen met Sloterwijk op de grond viel. Hij zou toen de caravan zijn ingegaan en in angst de afloop zou hebben afgewacht. De nog onbekende Mario K. zou daarna K. hebben gedwongen om hem te helpen het lijk te verbergen.

De officier van justitie vroeg de rechter dan ook om schorsing van de rechtzaak tot 26 februari 2016 om deze nieuwe gegevens te onderzoeken. De rechter ging hier in mee en ook de zaak op 26 februari zal van het pro forma karakter zijn omdat justitie mede door onderbezeting nog heel veel recherche werk heeft liggen betreffende deze zaak. Wanneer de inhoudelijke zitting gaat plaatsvinden zal mogelijk pas zomer 2016 worden.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.