Banen weg door reorganisatie Syngenta Andijk en Enkhuizen

Andijk – 40 banen gaan er verloren door de reorganisatie bij Synganta met vestigingen in Andijk en Enkhuizen. De reorganisatie is al enkele weken geleden aangekondigd maar dinsdag 1 december zijn de mensen die hun baan gaan verliezen individueel geïnformeerd. 

FNV Agrarisch Groen heeft een onderhandelingsresultaat bereikt met Syngenta Seeds over een sociaal plan. ‘Voor de ontslagen werknemers is het belangrijk dat zij zo spoedig mogelijk ander werk vinden. Er komt een mobiliteitscentrum voor de ondersteuning en begeleiding van werknemers die extern worden geplaatst’, zegt Jeroen Brandenburg bestuurder FNV Agrarisch Groen.

Het bedrijf, dat bloemen- en groentezaden ontwikkelt en verkoopt gaat wereldwijd reorganiseren. In Nederland gaan in ieder geval op korte termijn zo’n 20 banen verloren op de afdeling Research and Development Flowers.

De specifieke bedrijfsonderdelen van bloemen- en groentezaden werden door Syngenta eerder al in de verkoop gezet.  Een overname door Monsanto is recent afgeketst. Jeroen Brandenburg, onderhandelaar FNV Agrarisch Groen: ‘Het is ook voor ons afwachten hoe dit verkoopproces verder gaat, maar we blijven de reorganisatie op de voet volgen.’

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.